Schoenreparaties

Uw schoenen worden met zorg behandeld en uiterst vakkundig hersteld.

Uw schoenen worden niet zomaar gerepareerd maar er wordt gelet op bijvoorbeeld het type schoen. Een moccasin dient een soepeler zool te verkrijgen dan een broque met GoodYear-maakwijze. Een damespump moet vaak een soepel dun lederen zooltje hebben anders valt er niet meer op te lopen, de schoen gaat glippen maar moet tevens stand houden en niet te snel slijten. Deze kwaliteiten worden gecombineerd in de lederen zolen van Joh.Renderbach.

In de lederlooierij uit Trier in Duitsland worden de huiden van de runderen nog steeds twaalf maanden in het vat gelooid met hoofdzakelijk natuurlijke looistoffen als boomschors waar anderen het met chemicalien in drie maanden doen, daar zit kwaliteitsverschil in. Door dit traditionele looiproces verkrijg je een zeer vaste leder-structuur wat weer resulteert in hoge slijtvastheid maar ook in souplesse.

Als schoenen van de volgende merken worden aangeboden kunnen deze indien gewenst ook in originele staat teruggebracht worden met behulp van originele fabrieksmaterialen: van Bommel, Floris van Bommel, van Bommel Ultra-fit, Avang, Greve, Dubarry, van Lier, Berkelmans.

Vaak zijn schoenen langs de rand genaaid ,dan zie je over het algemeen de steekjes onder de zool, vaak niet groter dan 3mm. Dit is de GoodYear maakwijze. Als u uw schoenen aanbied met deze maakwijze dan worden ze ook weer opnieuw genaaid, afgelapt in vakjargon. Natuurlijk worden de oude steekjes eerst verwijderd.

Vraag ons vrijblijvend om advies.